Svenska kronor  Norska kronor   
Smukke julekort | Folietryk og tryk af foto | Hurtig levering

Børnecancerfonden

Når verden går i stå

200 børn under 18 år får hvert år kræft i Danmark. Behandlingen af børnekræft er en kompliceret opgave, bl.a. fordi børn får mere aggressive kræftsygdomme end voksne.
   Behandlingen strækker sig ofte over flere år med kemoterapi, strålebehandling og perioder, hvor barnet er isoleret. Oveni får halvdelen af børnene senfølger eller alvorlige bivirkninger af den intensive behandling, fx. nerveskader og udvikling af ny kræftsygdom.
   Børnecancerfonden arbejder for, at alle børn skal overleve til et godt liv på den anden side af en kræftsygdom – uden alvorlige bivirkninger og senfølger efter behandlingen. Nøglen hertil er forskning.
   Siden 1995 har Børnecancerfonden derfor været med til at finansiere den livsnødvendige forskning i diagnostik og behandling af kræft hos børn, og vi arbejder samtidig på at forbedre omsorgen for ikke kun børnene, men hele familien, som påvirkes, når et barn får kræft.
   Børnecancerfonden er en privat fond. Vi modtager hverken offentlige midler eller støtte fra andre kræftorganisationer, men arbejder udelukkende på baggrund af bidrag fra privatpersoner, virksomheder, fonde og foreninger, som hvert år hjælper fonden med at støtte børn med kræft.
   I dag bliver fire ud af fem børn helbredt. Du kan hjælpe os med at redde det femte barn.
Marianne Benzon Nielsen, direktør for Børnecancerfonden.


“Så længe der er børn, der mister livet på grund af kræft eller får et svært liv med senfølger efter behandlingen, er der brug for forskning, støtte og omsorg.
   Jeg mødte kræftsyge børn første gang i 1984 som sygeplejeelev. Lige siden har jeg været i tæt kontakt med både børn med kræft og deres familier, og jeg ved, at de mere end noget andet har brug for håb. De fortjener at vide, at der bliver gjort mest muligt for at hjælpe dem og andre i den svære situation – som ingen familier burde opleve.“

Marianne Benzon Nielsen,
direktør for Børnecancerfonden.
Børnecancerfonden